Για καλύτερη εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιήστε την ελληνική έκδοση του site

Οι Δυνάμεις που Υπάρχουν - Διά Μέσου της KC

Ένα podcast αγάπης για τον διαλογισμό

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι είστε αποξενωμένοι από τον ίδιο σας τον εαυτό ή ότι παραμένετε ξεκομμένοι από αυτά που πραγματικά έχουν σημασία; Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, δεν είστε οι μόνοι. 


Ελάτε μαζί μου στο ταξίδι μου για ευθυγράμμιση νου, σώματος, πνεύματος και ψυχής και όλων όσων βρίσκονται ανάμεσά τους…

The Violet River

Navigate with the loving protection of Archangel Michael

Astral travels to Ancient Egypt and beyond

The Noble Eagle as Spirit Animal

The Dove as Peace and Love

Christopher Columbus and Jesus Christ


Η ιστορία πίσω από ένα podcast για τον διαλογισμό

Η φράση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη βίβλο Tyndale το 1526 του William Tyndale (Άγγλος βιβλικός μελέτης και γλωσσολόγος και γνωστός ως μεταφραστής της Βίβλου στα Αγγλικά) της Καινής Διαθήκης, ως εξής: «Κάθε ψυχή ας υποταχθεί στην εξουσία των ανώτερων δυνάμεων. Δεν υπάρχει δύναμη παρά μόνο του θεού. Οι δυνάμεις που υπάρχουν, χειροτονήθηκαν από τον θεό…».

Η φράση μπορεί να αναφέρεται σε μια ποικιλία οντοτήτων που εξαρτώνται από έναν τομέα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνήσεων, κεντρικών και τοπικών δημόσιων υπηρεσιών, ανωτέρων διοικήσεων μιας επιχείρησης κ.λπ.

Η πρώτη μου επαφή με κανονικό και σωστό καθοδηγούμενο διαλογισμό από έμπειρο δάσκαλο διαλογισμού –και όχι απλά μέσα σε μια αίθουσα γυμναστηρίου ή σε κάποιο σεμινάριο του σαββατοκύριακου για αυτογνωσία, που περιέχει κάποιες πρακτικές αναπνοών και ενσυνειδητότητας– έγινε σε έναν χώρο που σεβόταν την ανάγκη μιας ομάδας ανθρώπων που τακτικά αφοσιωνόταν στην εσωτερική τους εξέλιξη.

Μάλιστα, από την πρώτη μου πρακτική διαλογισμού στην ομάδα μας κατάλαβα ότι ζούσα κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ έντονο σε σχέση με τους υπόλοιπους συντρόφους μου και μέλη της ομάδας. Υπήρχαν πολλές φορές που οι εμπειρίες μου ήταν τόσο έντονες και συνταρακτικές που δεν μπορούσα να γειώσω αυτές τις μυήσεις και ενέργειες, νιώθοντας πολλές φορές εξαντλημένη, χαμένη και σε σύγχυση. Ευτυχώς από παιδί είχα την τάση να καταγράφω τα πάντα, και έτσι, με το που επέστρεφα σπίτι μου, καθόμουν και σημείωνα ακριβώς, με κάθε λεπτομέρεια, τι είχα βιώσει, τι είχα δει, πού είχα ταξιδέψει. Ποια μύηση είχα λάβει και ποιο μήνυμα έπρεπε να καταγράψω, ώστε αργότερα να βρω έναν τρόπο να μεταφράσω, να μετατρέψω και να μεταφέρω το μήνυμα σε όσους είχαν ανάγκη να το λάβουν.

Αυτό που μας έβαλε όλους σε σκέψη τότε που ξεκίνησα τους διαλογισμούς ήταν πως ενώ προσπαθούσα να ησυχάσω τον νου και να βρω αυτή την ησυχία και να μην βλέπω, να μην ακούω –όπως υποτίθεται ότι είναι ο σκοπός του διαλογισμού, να αδειάσει ο νους και να βρεθείς στο εδώ και στο τώρα– όσο εγώ το πίεζα και το καταπίεζα, τόσο αυτό αντιδρούσε σε σημείο που το φυσικό μου σώμα υπέφερε.

Αυτό συνεχίστηκε για περίπου 4 χρόνια, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος σκοπός, μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και μια πολύ επίμονη πρόθεση σε όλη αυτή την εμπειρία. Τόσοι δάσκαλοι, τόσοι πολλοί πρόγονοι, πνευματικά ζώα από όλο το υπέροχο σύμπαν μας. Ατελείωτα ταξίδια σε πόλεις μακρινές και ενδιάμεσες, σε γενιές που πέρασαν και σε αυτές που έρχονται. Με τέτοια πληθώρα μαθημάτων και διδασκαλιών, κατά κάποιον τρόπο, στην άκρη των δακτύλων μου.

Η συνειδητοποίηση πρακτικά έσκασε από πάνω μου, όταν τελικά αναγνώρισα και κατάλαβα την ολότητα όλων.

Η μεγαλύτερη και κύρια ανάγκη και δέσμευση ήταν να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε αυτή τη σειρά διαλογισμών – στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Άλλοι διαλογισμοί που περιγράφουν αυτά τα ταξίδια και άλλοι διαλογισμοί για θεραπεία, επέκταση και σύνδεση.

Τους διαλογισμούς μου μπορεί να τους ακολουθήσει κάποιος που κάνει καιρό πρακτική αλλά επίσης και κάποιος που ξεκινά τώρα αυτό το υπέροχο ταξίδι της ευγενούς ησυχίας και συγκέντρωσης προς την ευθυγράμμιση της ψυχής, του νου, σου σώματος και του πνεύματος.

Διαλογισμός ή στοχασμός;

Συχνά, καθώς προχωρά κάνεις στην πνευματική ζωή, εμφανίζονται κάποιες ερωτήσεις ή απορίες. Μια τέτοια σύγχυση προκύπτει από τους όρους «διαλογισμός» και «στοχασμός» – που χρησιμοποιούνται μερικές φορές ισοδύναμα, αλλά είναι, τουλάχιστον σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, αρκετά διαφορετικοί, τόσο στη θεωρία όσο και στη πράξη.

Ενώ και οι δύο είναι μορφές προσευχής, η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του διαλογισμού και της περισυλλογής είναι ότι ο διαλογισμός είναι ένας ανθρώπινος τρόπος προσευχής, ενώ ο στοχασμός εγχύεται θεϊκά. Σημαίνει ότι στον διαλογισμό χρησιμοποιεί κανείς εικόνες, έννοιες και συλλογισμούς για να σκεφτεί βασικά τα δημιουργημένα πράγματα σε σχέση με τον θεό μέσω της ανθρώπινης προσπάθειας. Ο διαλογισμός έχει σκοπό να οδηγήσει σε στοχαστική προσευχή. Ενώ ο στοχασμός δεν είναι μια προσευχή που μπορούμε να ξεκινήσουμε ή να πραγματοποιήσουμε – παράγεται θεϊκά. Η δράση εδώ ανήκει στον θεό. Το μόνο έργο που κάνουμε είναι να διαθέτουμε τον εαυτό μας για να λάβει τη χάρη του θεού. Παράγεται θεϊκά και καμία ενέργεια από μέρους μας δεν μπορεί να την παράγει η να την παρατείνει. Σε αυτό το στάδιο μπαίνει κανείς σε μια μορφής προσευχής δίχως λόγια, μια επίγνωση του θείου, φιλοξενούμενη μέσα από μια συνειδητή, στοργική και βαθιά κοινωνία με τον θεό. Έχουμε εισέλθει σε μια προσευχή/στοχασμό δίχως λόγια, σε μια επίγνωση του θείου επισκέπτη μέσα μας, όχι μέσω της χρήσης της νόησης, αλλά μέσω μιας εν γνώση αγάπης, μιας βαθιάς κοινωνίας με τον τριαδικό θεό.

Ο διαλογισμός και ο στοχασμός δεν είναι αντίθετοι μεταξύ τους, καθώς ο διαλογισμός μπορεί να θεωρηθεί ως σκαλοπάτι για να φτάσει κανείς στον στοχασμό.

Η συγκέντρωση είναι η δημιουργία του εργαλείου που χρειαζόμαστε. Ο διαλογισμός είναι η σωστή χρήση του εργαλείου και ο στοχασμός μας υπερβαίνει το όλο.

Ή, αλλιώς, ο διαλογισμός είναι όταν εμείς απευθυνόμαστε στον θεό, ενώ ο στοχασμός είναι όταν ο Θεός απευθύνεται σε εμάς.

Ένα podcast αφιερωμένο στον διαλογισμό

Έπειτα από τη σύνδεσή μου με τον ανώτερο εαυτό μου, τον θεό, τους Αναληφθεντες Διδασκάλους, ολόκληρο το Σύμπαν και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί που να περιέχει φως και αγάπη, ήρθε η ώρα να δημιουργήσω αυτούς τους διαλογισμούς.

Η ονομασία ήρθε κυριολεκτικά… ουρανοκατέβατη. Όλες μου οι αποφάσεις, οι μεγάλες και οι μικρές, όλο και πιο συχνά πια, εξετάζονται από τον ανώτερό μου εαυτό. Και αυτό είναι ό,τι πιο ξεκούραστο, πιο όμορφο, πιο σίγουρο και πιο καθαρό –από όλες τις απόψεις– καθώς κυβερνά την έμπνευση, τη διαίσθηση και την κρίση μέσα από τη βαθιά σύνδεση με το θείο.

Η ονομασία περιγράφει ακριβώς αυτό που ζούσα από τον πρώτο μου διαλογισμό: The Powers That Be Via KC / Οι Δυνάμεις Που Υπάρχουν Διά Μέσου της KC. Και είναι αυτό που συνεχίζω να ζω ευλογημένα μέχρι και σήμερα, αυτή τη στιγμή που γράφω,χαμογελώ, αναπνέω και ζω. Αυτό περιγράφει τέλεια αυτό που βίωνα και που συνεχίζω να βιώνω μέχρι και σήμερα: με κάθε μύηση έρχεται και η στιγμή της υποταγής. Είναι η μεγαλύτερη ευλογία, το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου. Και ήταν ένας από τους πολλούς τρόπους που μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ αυτά που βλέπω. Στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Πρόσφερε στον εαυτό σου 15 λεπτά διαλογισμού

Ο κάθε διαλογισμός είναι σύντομος, προσβάσιμος και, σε αντίθεση με τόσες πολλές από τις εσωτερικές προσφορές της νέας εποχής, πολύ πρακτικός.

Κάθε επεισόδιο αποτελείται από μία σύντομη ομιλία για ένα θέμα, που μας βοηθά στην περισυλλογή του θέματος, πριν από τον σύντομο διαλογισμό που μπορεί να σας βοηθήσει να το εφαρμόσετε σε κάποια πτυχή της ζωής σας.

Ο σκοπός μου ήταν να προσφέρω υποστήριξη σε μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και έμπειρους, και να κάνω την πρακτική του διαλογισμού ευκολότερη για όλους. Με σοφία και καθοδήγηση για να βελτιώσετε τη σωματική σας ευεξία καθώς και τη συναισθηματική σας υγεία, όταν είστε έτοιμοι να επεκτείνετε το δικό σας ταξίδι διαλογισμού.

Όλοι έχουμε 15 λεπτά  την ημέρα  στη διάθεσή μας για να αφιερώσουμε για υγεία μας.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του διαλογισμού πια. Οι ερευνητές έχουν δείξει πως ο διαλογισμός βοηθά στη μείωση του στρες, της κατάθλιψης και του άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και τη στάση ζωής, αυξάνει τη διαύγεια, την πειθαρχία και τη συγκέντρωση. Ο διαλογισμός μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει την πίεση στην καρδιά, καθώς σχετίζεται με τη διέγερση του νευρικού συστήματος και την ενεργοποίηση της απόκρισης του στρες. Στο Χάρβαρντ, ο διαλογισμός επίγνωσης βρέθηκε επίσης να αυξάνει το πάχος του φλοιού στον ιππόκαμπο –και σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου–, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μνήμη, τη μάθηση και τη ρύθμιση των συναισθημάτων.

Ο διαλογισμός όπως και η ζωή μπορεί να μοιάζει με ταξίδι. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο προς τα πού πηγαίνετε ή αν έχετε έναν προορισμό, και όμως συνεχίζετε. Το ταξίδι αυτό ελίσσεται, κυκλώνει και γυρίζει πίσω στον εαυτό του. Και σε αυτό το ταξίδι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι σαν ένα…

Λοιπόν, τι λες; Εμπρός!

Ψάξε βαθιά μέσα σου και ανακάλυψε τις δικές σου προσωπικές δυνάμεις που υπάρχουν διά μέσου της θαυμαστής κληρονομιάς σου!

Ένωση με τον Συμπαντικό Νου, μία προσωπική εμπειρία από την KC